Dovrefjellsprøven 2023 ble arrangert 31.03 - 02.04


Dovrefjellsprøven 25.- 27. mars 2022

Vårens vakreste (hunde-)eventyr

ENDELIG!!!!!

Etter to år med covid-restriksjoner var det utrolig godt å endelig kunne møte igjen likesinnede fuglehundfrender til «vårens vakreste (hunde-) eventyr».

Dog kunne vi diskutere «vårens vakreste...» på prøvens første dag, hvor værmeldingen meldte om stiv kuling med opptil 32m/s i vindkasta! Med innesnødde prøvedeltagere fra ett tidligere år friskt i minne valgte prøvekomiteen å avlyse prøvens første dag og heller satse på bedre vær til de to gjenværende prøvedagene - og gjett om Dovrefjell viste seg fra sin beste side resten av helgen; til strålende sol og vår-yre ryper ble årets prøvedeltagere også i år påminnet viktigheten med trening av STAND og SITT på sine hunder!!!

Totalt ble 28 hunder premiert - noe som gav en premieprosent på 22,9%. Premieprosenten skulle gjerne ha vært høyere, for det var nok av fugl i terrengene, men nok en gang var det flere deltagere som hverken hadde bestått stand - og sitt-testen på sine hunder før de dro til fjells... Men til de av årets deltagere som lyktes: Gratulere med vel fortjente premier J !!!

En ting kan vi si med rette og det er at Dovrefjellsprøven er en «1UK-/1AK-fabrikk»: av de 28 premierte var det 6 stk som fikk 1UK og hele 9 stk som fikk 1AK!

Med trygghet kan man si at årets prøve var den med færrest påmeldte i prøvens historie: kun 122 hunder var påmeldt prøven! En del av dette skyldtes at prøvens første dag ble avlyst! Men for de som stilte til start fikk de fine dager i fjellet- tobeinte som fir'beinte- og Dovrefjell viste seg nok en gang fra sin beste side J

En stor takk rettes til prøvens hovedsponsor; Royal Canin for fine premier: de fir'beinte fikk snackpack på oppropet og samtlige premierte fikk forpremie, i tillegg til glasspremie og diplom.

På vegne av alle prøvedeltagere ønsker jeg å rette en stor takk til alle dommerne som var med å gjøre denne helgen til en slik fin begivenhet. Og ikke minst til Ellen Bakke Dobloug og Andrea Engh som klarte å sjonglere partilistene mellom alle påmeldte, de med løpetid, de som trakk seg, de som ønsket å bytte parti og alt annet som dukket opp i sekretariatet; dere gjorde en knakende god jobb! Dette to'spannet er navet til prøven og som år etter år stiller opp - blid og imøtekommende - og ser til at alle vi andre kommer oss ut i fjellet med dresserte og mindre dresserte hunder J


På vegne av prøveledelsen ønsker jeg å rette en stor takk til vertskapet på Furuhaugli Turisthytter som la alt til rette for at to'beinte som fir'beinte besøkende skulle finne seg godt til rette! Vi kommer igjen!!!Prøva går over tre dager og det er bare UK og AK partier. Hvorfor?

Filosofien bak er at det for det første er mange nok konkurranser i VK. VK klasser legger oftest beslag på de beste terrengene. På Dovrefjellsprøven får flere hunder sjansen til å sikre seg en Derbybillet eller VK billett. 

Det er mye alvor i VK klassen, og filosofien er at dette skal en slippe her. Det har starter ca. 400 hunder hvert år på prøven, men påmeldingen har til tider vært enorm, helt opp i 700 påmeldte.