Ungdomsgruppa

HedOpp etablerer nå en egen ungdomsgruppe i klubben der det vil legges spesielt til rette for yngre hundeeiere, og ny etablerte hundeeiere som ønsker å lære mer om aktiviteter med fuglehund. Aldersgruppen vil være opptil ca. 30 år.

Aktiviteter som tilbys vil være tilpasset hva gruppa selv ønsker, men aktuelle tema kan være: 

*  Sosiale samlinger
*  Spesial tilpasset kurs - valp - dressur - apport - vann apport
*  Innføring i jaktprøver
*  Utstillingstrening/stell av hund
*  Føring av hund i fjellet og felt
*  Leirdueskyting - våpen instruksjon

Det legges opp til at aktivitetene skal være gratis, eller ha så lav pris som mulig.


Førstkommende onsdag, 2.nov, kl. 18:00 kommer Ulrik Myrhaug som gjest til ungdomsgruppa på Vendkvern hundepark.  

Ulrik kan vise til store triumfer i høystatusløp på både høyfjell og lavland, er utdannet instruktør og jaktprøvedommer, og har en brennende lidenskap for stående fuglehund. Han jobber på Sando Hundesenter med dressur og trening av fuglehunder, og er en dyktig foredragsholder. For mer info om Ulrik sin hverdag med fuglehund, sjekk ut Kennel Lyngtrolla på Instagram: https://www.instagram.com/kennellyngtrolla/På onsdag vil han snakke om hvordan vi kan lykkes med våre fuglehunder og komme med tips og råd til de som møter opp. Vi håper at mange unge fuglehundinteresserte kommer denne kvelden.På hjemmesiden til Sando Hundesenter står det følgende om noen av Ulriks oppnåelser:Ulrik har oppnådd mye med sine hunder og er en fryktet konkurrent på jaktprøvearenaene rundt om i landet. Med sin IS NJCH Red Garlic's Pralin vant han NM Lavland i 2016. Hans IS NJCH NUCH Setpoint's Snuppa ble i 2018 kåret til Årets Hund av NJFF. Med begge disse hundene har han vært med og vunnet NM Lag for irsk setter-laget (2015, 2018 og i 2021).Ulrik har trent og ført flere hunder i annens eie til ulike premier.

30. oktober

Innføring i jakt prøve for ungdomsgruppa

På denne dagen er det en flott mulighet til å lære mer om hvordan en jakt prøve foregår. Det starter med litt teori, råd og tips. Så går vi ut i klubbens lavlands terreng hvor det settes opp partier som på en ordinær jakt prøve og hvordan det foregår i praksis. Hundene dømmes av jakt prøve dommer som gir tilbakemelding og bedømmelse etter hvert slipp, og det vil gis råd og tips underveis.

Arrangementet er gratis.

Foruten hund må du ta med markerings dekken, leiebånd, mat og drikke til deg selv og hund. 

Oppmøte: Ener Ungdomsskole Granvegen 8, 2322 Ridabu kl. 9.00


Sosial treff / Oppstart av ungdomsgruppa.

Vi har booket Vendkvern Brug Hundepark på Ingeberg hver onsdag kl. 18.00 - 20.00 fra 19. oktober til og med onsdag 14. desember. Gruppa disponerer Ridebana hundepark på 6 daa, som er inngjerdet og har lys. Her blir det i første omgang 8 kvelder med sosial omgang og ulike aktiviteter med våre hunder, for alle mellom 16 - 20 år. 

Det er gratis å delta på disse kveldene

Klubben har mange spennende aktiviteter som vi planlegger fremover, og vi håper på å bli en god gjeng med unge fuglehundfolk som ønsker å delta på ulike aktiviteter.


Kontaktskjema for påmelding eller  mer informasjon